Pikseli na LCD ili OLED ekranu se pojavljuju kao tamne ili svetle, zelene ili plave tačke

Ono što možda vidite je jedna ili više od 2.000.000 tačaka koje čine kompoziciju LCD ili OLED ekrana. Ove tačke (poznate i kao pikseli) mogu da se pojave u crvenoj, zelenoj, plavoj, beloj ili crnoj boji.

Za izradu ovih LCD/OLED ekrana koristi se visokoprecizna tehnologija da bi se održao visoki standard rada. Ali kod svih LCD/OLED ekrana, bez obzira na proizvođača, možda postoji mali broj piksela koji ne menja boju. Ovo je normalna pojava za sve LCD/OLED ekrane svih proizvođača i karakteristična je za tehnologiju. Najčešće, ovi pikseli ostaju na ekranu, ali su vidljivi isključivo kada se prikazuju samo bele ili samo crne slike, pa ne bi trebalo da budu vidljivi tokom normalnih uslova gledanja.

Ako imate ovaj problem i zabrinuti ste zbog količine ili položaja takvih piksela koji značajno ometaju doživljaj gledanja, obratite nam se.

Napomene:

  • Neki pikseli se mogu pojaviti kao „mrtvi“ ili oštećeni ukoliko na ekranu postoje nečistoće. Temeljno očistite ekran suvom mekanom krpom, bez obzira da li se ovi pikseli pojavljaju jer su „mrtvi“ ili oštećeni ili zbog prljavštine ili nečistoće
  • Ponekad ovi „mrtvi“ ili oštećeni pikseli se mogu automatski korigovati tokom vremena